Vítejte ve fotbalovém klubu SOKOL Bělušice

1.ročník 1998

 

První ročník jsme naplánovali s Jardou v Němčicích u piva asi 14 dní před uskutečněním. V Němčicích proto, že u nás byla v té době  zavřená hospoda.

Model prvního ročníku jsme navrhli podle turnaje v Pečkách, kterého jsem se právě s Jardou z účasnil za tým ThermoKingu. Měli jsme v plánu to odehrát na jednom hřišti a maximálně 8 týmů. Jelikož se však týmů přihlásilo 12, tak jsme narychlo svařili ještě dvě nové branky a odehráli turnaj na dvou hřištích.

Memoriál Petra Baborovského vyhráli Desetibojaři

Na hrací ploše se sešla řada známých tváří

Bělušice - První ročník memoriálu Petra Baborovského má za sebou premiérový vydařený ročník. Na místním fotbalovém hřišti se na dvou plochách střetlo dvanáct různorodých týmů, které byly rozděleny do tří skupin. V jednotlivých družstvech se objevila řada známých fotbalistů kolínského okresu, za všechny jmenujme alespoň Hárovníka a Navaru (Desetibojaři), Půžu a Krumicha (Polepy) či Sýkoru a Koubka (Sany team). Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým, přičemž postup si vybojovali vždy první dva, plus dva nejlepší celky ze třetích míst. Šest borců v poli a brankář bojovali dvakrát dvanáct minut, v semifinále a finále pak o tři minuty déle v každém poločase. "Výbornou hru předvedli zejména oba finalisté a v závěrečné čtyřce vyřazený Thermo King," řekl nám jeden z pořadatelů Václav Klepal, který popsal i střelbu na zavěšenou láhev, která zpestřila pauzy mezi zápasy. "Z každého celku pokoušel štěstí vždy jeden kanonýr, přesně mířili jen dva. Exceloval zejména Krajner z Thermo Kingu, který suverénně trefil flašku jen v ponožkách a s cigaretou v ústech."
Výsledky - skupina A: Desetibojaři - Bělušice A 3:2, - Němčice B 4:0, - Ohaře 2:0, Bělušice A - Němčice B 3:1, - Ohaře 2:4, Němčice B - Ohaře 3:1, skupina B: Thermo King - Polepy 2:0, - Němčice A 6:0, - Bělušice B 3:2, Polepy - Němčice A 10:1, - Bělušice B 3:0, Bělušice B - Němčice A 5:0, skupina C: Sany team - Sendražice 6:0, - Novákovi 4:1, - Krakovany 6:1, Sendražice - Novákovi 0:6, - Krakovany 0:0, Novákovi - Krakovany 0:0, čtvrtfinále: Desetibojaři - Bělušice B 4:1, Thermo King - Ohaře 2:0, Sany team - Polepy 4:0, Novákovi -Bělušice A 3:2, semifinále: Sany team - Novákovi 8:2, Desetibojaři - Thermo King 1:0, o 3. místo: Novákovi - Thermo King 1:0,
finále: Desetibojaři - Sany team 2:0 (Hárovník, Pánek).

Nejlepší střelec: Luboš Sýkora (Sany team - 12 gólů),
nejlepší brankář: Karel Horníček (Novákovi),
rozhodčí: Navara, Pánek, Földeš, Stupka, Tasch, Baroch, Špinka, sponzoři: Autodoprava Petřina, Auto - vraky Levay.

 

Sportem uctili památku kolegy

Bělušice - Držitelem prvního poháru za vítězství v Memoriálu Petra Baborovského v malé kopané, jehož úvodní ročník se uskutečnil v sobotu na trávníku hřiště Sokola Bělušice, se stali fotbalisté, kteří v turnaji vystupovali pod názvem Desetibojaři. Ti ve finále hraném na dvakrát patnáct minut zdolali Sany tým trefami Hárovníka a Pánka dva nula. Bronz získala restaurace U Nováků, čtvrtý skončil výběr Thermo Kingu. Memoriálu se zúčastnilo celkem dvanáct družstev. Kanonýrem se stal s dvanácti brankami třídvorský ostrostřelec Luboš Sýkora (Sany tým), nejlepším brankářem byl vyhlášen Karel Horníček hájící branku "Novákových". Podrobnosti vám přineseme v některém z příštích čísel Kolínských novin.