Vítejte ve fotbalovém klubu SOKOL Bělušice

7.ročník 2004

Tulipány zasypaly Bělušice

PETR KODĚRA

Tým AC Tulipán jasně dominoval 7. ročníku Memoriálu Petra Baborovského, populárnímu turnaji v malé kopané. Obhájce titulu z Třebovle skončil už ve čtvrtfinále.
Bělušice - AC Tulipán v sobotu všechny ohromil. Možná trochu překvapivý, ale zcela zasloužený vítěz 7. ročníku Memoriálu Petra Baborovského své soupeře doslova ničil drtivou ofenzivní smrští. Pranic mu nevadilo, že ve finále, které je zpravidla sužováno taktickým bojem, inkasoval třikrát. Na druhé straně totiž jeho smrtící forvardi dokázali skórovat hned sedmkrát. Fantazie, jeden gól hezčí než druhý!
"Máme ustálenou partu kluků, s kterou si chodíme pravidelně kopnout doma ve Chvaleticích sálovku. I proto je možná menší hřiště pro nás výhodou," řekl kapitán nových vítězů Libor Tichý, odchovanec FK Kolín a nyní klíčový borec Kutné Hory.
AC Tulipán, který název týmu odvodil od barvy oranžových dresů typických pro Nizozemsko, tedy zemi tulipánů, turnajem letos prošel s velkou grácií. V základní skupině sice jednou prohrál, ale postup už měl v kapse a ve vedru spíše šetřil síly na play - off. A v něm už kraloval.
"Z vítězství máme ohromnou a upřímnou radost. Turnaj je velmi vyrovnaný a ve vyřazovací části ho mohl vyhrát kdokoliv," upozornil Libor Tichý, jehož tým proměnil ve zlato třetí účast na akci. Předtím skončil třetí a čtvrtý.
Smolný den měli domácí. Znovu jim skvěle vyšel úvod, ve čtvrtfinále dokonce vyřadili favorizovanou Třebovli, trojnásobného vítěze a obhájce titulu, ovšem v boji o finále narazili na vynikající Tulipány. "Byli lepší, my jsme neproměnili šance a vzadu dělali velké chyby," uznal kanonýr Bělušic Martin Hruška. Chuť si spravil alespoň rozhodující penaltou v souboji o bronz proti Krakovanům.
Těm cestu do finále přehradil nenápadný tým Baníku Polepy, který se opíral o výtečné mladé techniky Kesnera a Skalického. Ve finále však ani oni neodvrátili debakl.
Velké zklamání prožila Třebovle. Čtvrtfinále bylo málo. "Vůbec jsme si balon nedali po zemi. A vpředu jsme byli jaloví," postěžoval si kouč Tibor Rupík. Radost měl alespoň z toho, že si jeho mužstvo odvezlo originální putovní pohár. Ten získalo vloni do trvalého držení po třetím triumfu v řadě za sebou a v sobotu ho přivezlo pouze vystavit.
AC Tulipán si letos převzal nový, ještě větší, na který se podle Václava Klepala, jednoho z šéfů turnaje, vejde i více štítků se jmény vítězů.
Pořadatelé navíc zaznamenali rekord. V tradiční soutěži ve střelbě na přesnost se ani jeden z hráčů netrefil do lahve v růžku branky a nevykoledoval si bednu sektu.

Výsledky základních skupin
Skupina A: 1. SK Třebovle 7 bodů (4:3), 2. Černý Koně 4 (5:4), 3. Galatasaray Gambrinus 2 (3:5), 4. Pidbulové 2 (1:3).
Skupina B: 1. Bělušice A 9 (16:2), 2. Ivanhoe Kolín 4 (6:4), 3. Kořenice 4 (5:8), 4. 1. FC Přípravka Třebovle 0 (4:17).
Skupina C: 1. Velké Chvalovice 7 (6:1), 2. Baník Polepy 6 (6:3), 3. Bistro Staropramen team 2 (2:4), 4. Myšák team 1 (3:9).
Skupina D: 1. Vosek 7 (11:3), 2. Bělušice XXL 4 (5:4), 3. Pašinka 3 (6:9), 4. Vikingové Býchory 3 (6:12).
Skupina E: 1. Deportivo Obecní dům Kolín 9 (10:3), 2. AC Tulipán (9:5), 3. Nekopové 1 (3:8), 4. Psí domov Kolín 1 (3:9).
Skupina F: 1. SK Krakovany 6 (5:1), 2. Notorix team 6 (3:2), 3. Přátelé Kruhového objezdu 6 (3:3), 4. G - team 0 (0:5).
Skupina G: 1. AC Spocené Nohy Volárna 7 (7:1), 2. Pitrus Kladno 6 (6:2), 3. FC Pechovi 4 (4:3), 4. Legie Zkázy 0 (1:12).

Play - off Osmifinále: Třebovle - Pechovi 2:0, Bělušice A - Pitrus Kladno 4:1, V. Chvalovice Notorix team 2:1, Vosek - AC Tulipán 1:3, Deportivo - Černý Koně 5:0, Krakovany - Bělušice XXL 1:0, Ivanhoe - Polepy 0:1, Přátelé Kruhového objezdu - Volárna 2:2, 5:4 na penalty.
Čtvrtfinále: Třebovle - Bělušice A 0:4, V. Chvalovice AC Tulipán 0:3, Deportivo Krakovany 1:2, Polepy - Přátelé Kruhového objezdu 4:0.
Semifinále: Bělušice A - AC Tulipán 0:4, Krakovany - Polepy 0:1.
O 3. místo: Bělušice - Krakovany 2:2, 4:3 na penalty.
Finále: AC Tulipán - Polepy 7:3 (P. Kuch 4, Tichý 3 - Kreiner, Kesner, Tauc).
Nejlepší brankář turnaje: David Cincibus (AC Tulipán). Nejlepší střelec turnaje: Petr Kuch (AC Tulipán) - 11 branek.

 

Masový fotbalový turnaj v Bělušicích vyhrál tým AC Tulipán. Zúčastnilo se 307 hráčů

Bělušice - Tým AC Tulipán, vedený skvělým technikem Liborem Tichým, odchovancem FK Kolín a současným špílmachrem Kutné Hory, zcela přesvědčivě kraloval na 7. ročníku Memoriálu Petra Baborovského v Bělušicích.
Letošního turnaje v malé kopané se zúčastnilo 307 hráčů v osmadvaceti týmech. Rekord, co se účasti týká, tedy zlomen nebyl. "Vloni se nám sice přihlásilo dvacet devět celků, ale Zásmuky nakonec nepřijely. Hrál tedy stejný počet jako letos," uvedl člen organizační party Václav Klepal.
Sedm základních skupin se vyvíjelo podle papírových předpokladů. V oddělení A například dominovala Třebovle, vítěz tří předešlých ročníků, který si brousil zuby na čtvrtý primát v řadě. Nakonec mu však vystavila stopku domácí squadra už ve čtvrtfinále. "Je to pro nás velkým zklamáním. Měli jsme i letos na to jít do finále," litoval kouč Třebovle Tibor Rupík.
Svou skupinu vyhrál i Vosek, další z favoritů. Jenže hned v prvním kole vyřazovací části, kam postoupily nejlepší dva celky ze skupin plus dvě nejlepší mužstva ze třetích míst, narazil na pozdějšího vítěze AC Tulipán.
Tento tým složený z kamarádů z Chvaletic na Pardubicku předvedl jeden z nejúchvatnějších výkonů historie slavného turnaje. Na hráče Tichého, Petra Kucha či gólmana Cincibuse byla radost pohledět. Poslední dva jmenovaní si také po zásluze odnesli individuální ocenění pro nejlepšího střelce, respektive brankáře.
"Ve Chvaleticích chodíme hrát futsal do haly. I proto nám možná více vyhovuje menší hřiště," vysvětloval výhodu kapitán Libor Tichý.
Tulipáni připravili obří zklamání domácím Bělušicím. Ty po triumfálním čtvrtfinále, kdy poslali domů Třebovli, museli spolknout hořkou pilulku v semifinále. Tulipán je jasně přehrál 4:0. "Spravili jsme alespoň chuť v souboji o třetí místo, i když to byly nervy," liboval si domácí kanonýr Tomáš Říha, jehož mančaft musel v duelu o bronz dotahovat dvoubrankový náskok Krakovan a poté soka předčít na pokutové kopy.
Finále bylo jasnou záležitostí. Famózní Tulipáni se proti Baníku Polepy dostali rychle do vedení a nerozhodil je ani bleskový soupeřův obrat. Ještě do poločasu nastříleli další tři branky a po pauze protivníka dorazili.

 

A 1. SK Třebovle
2. ČERNÝ KONĚ
3. Pidbulové
4. Galatasaray Gambrinus
B 5. Bělušice A
6. Ivanhoe Kolín
7. 1.FC Přípravka Třebovle
8. Kořenice
C 9. Baník Polepy
10. Bistro staropramen team
11. Velké Chvalovice
12. Myšák TEAM
D 13. Vosek
14. Vikingové Býchory
15. Pašinka
16. Bělušice XXL
E 17. AC Tulipán
18. Nekopové
19. Psí domov Kolín
20. Deportivo Obecní dům Kolín
F 21. SK Krakovany
22. G-team
23. Notorix TEAM
24. Přátelé Kruhového objezdu
G 25. AC SPOCENÉ NOHY Volárna
26. FC Pechovi
27. Pitrus Kladno
28. Legie Zkázy