Vítejte ve fotbalovém klubu SOKOL Bělušice

8.ročník 2005

Baborovského memoriál vyhrál mladý a dravý tým Lovců hlav

PETR KODĚRA

Osmého ročníku populárního turnaje v malé kopané o putovní pohár se letos zúčastnilo šestadvacet mužstev. Obhájce titulu, AC Tulipán, vypadl už v osmifinále.

Bělušice - Sobotní osmý ročník bělušického Memoriálu Petra Baborovského v malé kopané se stal kořistí celku pojmenovaného Head Hunters, v překladu Lovci hlav. Nováček turnaje ve finále jasně přehrál fotbalisty Bečvár, další novice, kteří přijeli jako Hrobníci. Třetí skončil Vosek.
Vítězové procházeli turnajem hladce. Jejich spanilou jízdu narušila jen porážka v základní skupině od FC Janov, který v konečném účtování bral pátou příčku. "Jako jediným nám nedali gól. Jsme na to pyšní," radoval se Petr Procházka, kapitán FC Janov.
To bylo ale jediné zaváhání týmu, v němž se dali do kupy mladíci především z Býchor a Jestřabí Lhoty, kteří spolu před lety kopali v žáčcích kolínského tehdy ještě Mogulu. "Vytvořili jsme skvělý tým," jásal Jan Říha z Býchor, který se stal s dvanácti přesnými trefami králem střelců turnaje. Head Hunters neměli vážnější potíže ani ve vyřazovací části. Tu zahájili báječným představením proti AC Tulipán, obhájci loňského prvenství. Výhra 4:1 byla zasloužená. "Je to pro nás velké zklamání," přiznal Libor Tichý, kapitán Tulipánu, jenž okamžitě po vyřazení předpověděl jméno budoucího vítěze. "Ti kluci z Lovců hlav jsou tady nejlepší," konstatoval.
Měl pravdu. A Lovci to nejpádněji dokázali ve finále. Bečváreckým Hrobníkům pořádně nařezali (5:1). "V tom vedru bereme i stříbro. Je to pro nás velký úspěch," řekl Josef Svoboda z Hrobníků.

Výsledky

Skupina A: 1. FC Janov 9 bodů, 2. Head Hunters 6, 3. Boubínští metráčkové 3, 4. G - team 0. Skupina B: 1. AC Tulipán 7, 2. Slovácko 5, 3. Bělušice XXL 2, 4. FC Pechovi 1. Skupina C: 1. Hrobníci 6, 2. Veltruby 6, 3. Bělušice A 4, 4. Myšák team 1. Skupina D: 1. Vosek 9, 2. SK Třebovle B 4, 3. Ivanhoe Kolín 4, 4. Kořenice 0. Skupina E: 1. Bistro Staropramen team 9, 2. SK Krakovany 9, 3. Vrbová Lhota 6, 4. Vikingové Býchory 6, 5. Přátelé kruhového objezdu 0. Skupina F: 1. Volárna 12, 2. SK Třebovle A 9, 3. Černý koně 6, 4. Týnecký Pavijani 3, 5. Legie zkázy 0.
Osmifinále: FC Janov - Slovácko 4:3, Veltruby - SK Třebovle B 3:1, Volárna - Bělušice A 0:2, Hrobníci - Černý koně 6:0, Vosek - Ivanhoe 4:0, Krakovany - SK Třebovle A 0:0, 1:3 na penalty, Bistro Staropramen team - Vrbová Lhota 0:4, Head Hunters - AC Tulipán 4:1. Čtvrfinále: FC Janov - Veltruby 1:3, Bělušice - Hrobníci 2:3, Vosek - SK Třebovle A 2:0, Vrbová Lhota - Head Hunters 0:6.
Semifinále: Veltruby - Hrobníci 2:3, Vosek - Head Hunters 0:1.
O 3. místo: Veltruby - Vosek 0:5. Finále: Hrobníci - Head Hunters 1:5.
Cena Obecního úřadu Bělušice pro nejstarší mužstvo: Legie zkázy. Nejlepší střelec: Jan Říha (Head Hunters) - 12 branek. Nejlepší brankář: Ondřej Borovička (Legie zkázy).

 

 
Zábava pro 300 chlapů
 
Na vlastní kůži


Bělušice - Tak jsem se zase nechal přemluvit. Fotbalový turnaj v Bělušicích, Memoriál Petra Baborovského. Téměř 300 hráčů z celého Kolínska. Sportovci různé výkonnosti, věku, i váhových kategorií. Náš tým přihlášený jako FC Janov měl patřit mezi ty horší, starší a nejtěžší.
„Dáme si pár piv, vypadneme po třech zápasech ve skupině a dáme si ještě pár piv,“ lákal mě do sestavy kamarád Martin Scheder. A navrch mě určil kapitánem.
Vůbec ho nepodezírám, že plánoval jiný průběh turnaje. V bráně hokejový útočník, fotbal hrající jednou za rok právě tady. V poli naopak brankář, tři kluci z okresního přeboru a k tomu nadšenci mého kalibru. Už po deseti minutách se nám ze sluníčka motaly hlavy...
Jenže jsme vyhráli. Pak znova a ještě jednou. Předsevzetí s pivem jsme dodrželi, vypadnutí ve skupině nikoliv. Naopak, vyhráli jsme ji.
„Jste teď favoriti. Skutečně příjemné překvapení tohoto podniku,“ smál se při losu osmifinále šéf turnaje Václav Klepal.
Jenže co teď? Hlavy se nám zase trochu motaly, ale už to nebylo ze sluníčka. A proti nám mladí nadupanci z Polep. Přivezli si i trenéra.
Prohráli a zlobili se. Hecovali jsme je a v závěru to asi trochu přehnali s tvrdostí. Sorry, kluci.
Ale co. Nám zase pozdější vítězové nepodali ruce. Head Hunters, chlapci z Býchor. Jediná porážka za den a oni ji nedokázali překousnout.
Nevadí. Za rok se stejně vrátíme. Budeme obhajovat úžasné páté místo. Málem bych zapomněl. Ve čtvrtfinále už jsme padli a mě teď bolí celé tělo.
Petr Procházka
 

 

A 1. Head Hunters
2. FC Janov
3. G-team
4. Boubínští metráčkové
B 5. Slovácko
6. AC Tulipán
7. FC Pechovi
8. Bělušice XXL
C 9. Bělušice A
10. Veltruby
11. Myšák team
12. Hrobníci
D 13. Kořenice
14. Vosek
15. Ivanhoe Kolín
16. SK Třebovle B
E 17. SK Krakovany
18. Přátelé Kruhového objezdu
19. Vikingové Býchory
20. FK Vrbová Lhota 98
21. Bistro staropramen team
F 22. SK Třebovle A
23. Volárna
24. Legie zkázy
25. ČERNÝ KONĚ
26. Týnecký Pavijani